Noordstar won het burentreffen verdiend met 0-2. Volgende week komt Herselt op bezoek.

1e elftal : Davy Van Bael, Raf De Backer, Jo Meir, Jordy Heylen, Joost Smeyers, Paul Vinck, Thijs Lambaerts, Pieter-Jan Henderickx, Mario Witvrouwen, Jeffrey Willems, Niels Caers

Bank : Jens Henderickx, Tim Vervoort, Bert Vranckx, Kenneth Baeten

Op deze zonnige namiddag moesten we de maat nemen van Blauberg. Beide teams begonnen rustig aan de match en hielden mekaar aanvankelijk in evenwicht, naargelang de wedstrijd vorderde, nam Noordstar voetballend de overhand.
11’ Thijs Lambaerts wandelt door de Blauberg-defensie en besluit op doel. Zijn schot is echter te zwak om de keeper te bedreigen.
14’ De Blauberg keeper pakt de bal net buiten de 16 en handsbal. Mario Witvrouwen zet zich achter de bal, zijn voorzet-schot gaat voorlangs.
20’ Slecht ontzetten van de Blauberg keeper in de voeten van Jeffrey, deze is verrast en steekt de bal overhaast over het doel.
28’ Op inworp van Jordy Heylen kan Jeffrey Willems, hard en laag, voorzetten op Niels Caers, die onbegrijpelijk mist.
30’ Lange pas van Raf De Backer op Mario Witvrouwen, op diens hoge bal voor doel verkijkt de keeper zich zodat Pieter-Jan Henderickx schietkans krijgt maar zonder resultaat.
33’ Corner Mario Witvrouwen, Raf De Backer kopt over.
36’ Actie van Joost Smeyers, centraal. Pas opzij voor Niels Caers die hard kan uithalen, de keeper redt zich met de voet.
38’ Een voorzet vanop links, Thijs Lambaerts kopt net naast.

Rust : op basis van de kansen had Noordstar moeten op voorsprong staan, maar zolang de bal er niet in gaat....

Blauberg komt iets beter uit de kleedkamer zonder echt kansen bijeen te voetballen.
50’ Schot Pieter-Jan Henderickx, bovenkant lat.
51’ Voorzet vanop links van Mario Witvrouwen op Niels Caers, deze neemt de bal in één tijd op de slof, maar de bal gaat over het doel.
59’ Een lange pas van Mario Witvrouwen op Pieter-Jan Henderickx, die zijn “bewaker” een duwtje geeft. Hierna brengt hij de bal vanop rechts voor doel en via de 2e paal valt de bal in doel : 0-1
65’ Vervanging : Bert Vranckx ipv Thijs Lambaerts
75’ Een teruglegger van Mario Witvrouwen op Jeffrey Willems, zijn schot wordt afgeblokt en hoekschop. Mario Witvrouwen brengt de bal aan de 2e paals en Bert Vranckx kan inkoppen, de keeper pakt.
80’ Lange bal van Pieter-Jan Henderickx op Bert Vranckx rechts voor doel, diens voorzet voor de goal wordt gecontroleerd door Jeffrey Willems en deze plaatst de bal in doel en 0-2 !
82’ Vervanging : Tim Vervoort ipv Jeffrey Willems
83’ Vrije trap Paul Vinck, Jordy Heylen kan koppen maar de keeper redt.
84’ Een belegering van het Blauberg-doel : achtereenvolgens Tim Vervoort, Jordy Heylen en Niels Caers nemen de keeper onder vuur maar deze houdt stand.
88’ Vervanging : Kenneth Baeten ipv Mario Witvrouwen

Besluit : Een aangename wedstrijd om te volgen, met alweer veel kansen voor Noordstar, zeker in de 1e helft. Jammer dat het scoren in deze periode uitbleef en dat we moesten wachten tot diep in de 2e helft. De 3 punten gingen toch mee naar Noordstar, waardoor we mee aan de kop blijven van het klassement. Zondag komt Herselt op bezoek, de volgende in rij die er moet aan geloven (?)

Verslag : Gilbert Van Houdt

Foto's : Annick Van den Bruel